Порошенко нагородив 12 прикордонників

Фото

Президент Петро Порошенко вручив 12 прикордонникам державні нагороди під час відвідування відділу прикордонної служби «Кодима» на Одещині.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

“За значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, відродження військово-історичної спадщини та з нагоди Дня прикордонника глава держави відзначив 12 співробітників Державної прикордонної служби”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, орден “За мужність” ІІІ ступеня отримав полковник Владислав Побережник. Орденом Данила Галицького нагороджено підполковника Олексія Зоріна, полковника Віталія Лопату та полковника Руслана Цапюка. Ще 8 прикордонників отримали медалі “За військову службу Україні”, “За бездоганну службу” ІІІ ступеня та “Захиснику Вітчизни”.

Читайте також: Порошенко підписав указ про встановлення Дня прикордонника

Президент нагадав, що за мужність, виявлену в боях з російськими окупантами, більше 800 воїнів-прикордонників були нагороджені державними нагородами, з них двом присвоєно почесне звання Героя України.

Разом з тим Порошенко наголосив, що у запеклих боях з агресором 70 прикордонників віддали своє життя задля захисту України.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент Петро Порошенко підписав указ про встановлення Дня прикордонника 30 квітня.