Суд повторно скасував арешт майна сина Авакова

Апеляційний суд Києва повторно скасував арешт майна сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра.

Про це йдеться в ухвалі суду від 17 квітня.

“17 квітня 2018 року слідчий суддя Солом'янського районного суду м. Києва Кізюн Л.І., ... розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду в м. Києві клопотання захисника підозрюваного ОСОБА_3 (Олександра Авакова — ред.) - адвоката Тарасова Андрія Георгійовича про скасування арешту майна у кримінальному провадженні №42015000000001349, ухвалив клопотання  задовольнити”, - йдеться в ухвалі суду.

Зокрема, суд скасував арешт на три машиномісця в підземному паркінгу та дві квартири, на які був накладений арешт ухвалою Солом'янського райсуду від 23 лютого 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Аваков, екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар і керівник ІТ-компанії "Turboseo" Володимир Литвин були затримані 31 жовтня у межах розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Для всіх трьох фігурантів Солом'янський районний суд Києва 1 листопада обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід.

Пізніше у САП повідомили, що суд наклав арешт на майно Авакова-молодшого і Чеботаря.

19 грудня 2017 року Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про накладення арешту на майно Олександра Авакова і призначив новий судовий розгляд клопотання про накладення арешту на це майно.

23 лютого Солом'янський районний суд знову наклав арешт на нерухомість Олександра Авакова.