Захист проситиме суд відпустити Бубенчика на поруки

Адвокати активіста Майдану Івана Бубенчика проситимуть відпустити підзахисного на поруки, якщо суд визначить вручену підозру правомірною і вирішить обрати запобіжний захід.

Про це заявив адвокат Ігор Коржук по завершенню судового засідання 24 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми просимо повністю відмовити у задоволенні будь-якого заходу забезпечення, оскільки він (Бубенчик - ред.) в тому числі не є підозрюваним. Ми про поруки говоримо лише в контексті, якщо слідчий суддя таки дійде висновку, що підозра є обгрунтованою відносно мого клієнта, що можна обирати запобіжні заходи, тоді ми будемо просити розглядати такий захід як порука, але як виключення", - зазначив він.

Читайте також: Суд переніс обрання запобіжного заходу Бубенчику

Як повідомлялося, у вівторок, 24 квітня, суд переніс розгляд про обрання запобіжного заходу активісту Бубенчику на 27 квітня.

Таке рішення суддя ухвалив з огляду на те, що до судового процесу бажають долучитись ще двоє нових адвокатів Бубенчика. Таким чином, наразі інтереси активіста у суді представлятимуть четверо захисників.

Правоохоронці 3 квітня затримали активіста Майдану Івана Бубенчика. Прокуратура вручила йому підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Водночас пізніше ГПУ змінила Бубенчику підозру - тепер замість убивства двох осіб його підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю.

Прокуратура просить про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Водночас ряд депутатів заявили про готовність взяти Бубенчика на поруки.