Розенко сказав, чиї пенсії підвищать у першу чергу

Уряд вийде з новими ініціативами щодо підвищення пенсій у 2018 році, якщо позитивна тенденція щодо збільшення надходжень до Пенсійного фонду збережеться.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко у коментарі журналістам перед початком засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для цього потрібен ресурс, як тільки ми отримаємо ресурси додаткові у Пенсійний фонд України, ми, безумовно, будемо запроваджувати нові пенсійні програми, в тому числі й щодо підвищення пенсій тих, у яких був великий стаж і маленька заробітна плата", - сказав Розенко.

За його словами, у першу чергу кошти, які з'являться, будуть направлені на перерахунок пенсій військовослужбовцям. На це до кінця року необхідно приблизно 8 млрд грн додатково. "Вони (кошти - ред.) є і ми на це розраховуємо, будемо дивитися за динамікою наповнення ПФУ, і вона точно є на сьогодні позитивною”, - заявив віце-прем'єр.

Читайте також: Українці з травня зможуть отримати онлайн-довідки про пенсії та зарплати

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Кабінет міністрів схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тисячі гривень.