У Києві працівник суду та екс-прокурор поцупили житловий будинок - Луценко

Київська прокуратура спільно з працівниками СБУ затримали діючого керівника апарату суду і колишнього прокурора, які через підроблені судові рішення незаконно заволоділи комунальним і державним майном.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

“Київська прокуратура спільно з СБУ викрили і затримали діючого керівника апарату суду і екс-прокурора, які через підроблені судові рішення незаконно заволоділи комунальним і державним майном. В перекладі з офіційного - крали будинками. В минулому році поцупили жилий будинок на вул. Гоголівській (у Києві - ред.), а цього року замахнулися на комплекс будівель Академії педнаук на вул. Хмельницького! Але браслети змінили плани рівно в п‘ятницю 13-го”, - написав Луценко.

Читайте також: ГПУ клопотатиме про арешт депутата, що пропонував детективу НАБУ $500 тисяч

Служба безпеки України також розмістила на своєму сайті повідомлення про блокування у Києві протиправного механізму відчуження комунального та державного майна через підроблені судові рішення.

Начальник апарату одного із столичних райсудів під керівництвом колишнього працівника регіональної прокуратури оформлював підроблені рішення районного суду, а згодом спільники переоформлювали права власності на державні та комунальні об’єкти.

Оперативники спецслужби задокументували факт відчуження ділками понад п’яті тисяч квадратних метрів комунальної власності у центральній частині Києва. 

Під час обшуків за місцями проживання та роботи організатора і фігурантів справи співробітники СБУ вилучили майже п’ятдесят тисяч доларів США та документацію, що свідчить про протиправні оборудки.