В Україні щороку на виробництві гинуть понад 400 осіб - ФПУ

В Україні щороку на виробництві гинуть понад 400 осіб.

Про це розповів заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щороку в Україні гине понад 400 осіб і більше 5 тисяч отримують виробничі травми. Експерти переконані, що ця статистика є далеко не повною, що обумовлюється, зокрема, значним тіньовим сектором і приховуванням нещасних випадків», -  зазначив Шубін.

За його словами, причина таких показників - незадовільні умови безпеки праці на багатьох виробництвах, низька увага до виробничої безпеки як роботодавця, так і державних органів, недостатній рівень підготовки працівників і посадових осіб із цих питань.

Читайте також: Міноборони анонсувало ще один санаторій для військових

Шубін також зауважив, що відновлення потребує також система профілактики професійних захворювань, зокрема через відродження повноцінного функціонування санаторно-курортного лікування для працівників.

«Це питання два роки перебуває на порядку денному вимог працівників і профспілок. За цей час у парламенті зареєстровано відповідний законопроект, створено та запущено оновлений фонд соціального страхування. Проблема безліч разів розглядалася на багатьох урядових площадках, проте й досі залишається невирішеною», -  розповів Шубін.

Він додав, що весь цей період сотні тисяч працівників фактично позбавлені свого права на повноцінне відновлення втраченого на виробництві здоров'я.