Холодницький заявляє про поновлення "квартирної справи" Лещенка

Керівник САП Назар Холодницький заявляє про поновлення кримінального провадження стосовно народного депутата Сергія Лещенка за фактом придбання квартири за $350 тисяч.

Про це Холодницький сказав під час виступу у Верховній Раді, відповідаючи на запитання самого Лещенка стосовно того, чи відповідають дійсності оприлюднені записи із кабінету Холодницького, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже багато хто хоче спекулювати записами у своєму кабінеті... А тепер давайте поставимо крапки над "і". Два роки мене як керівника САП намагаються дискредитувати і сказати, що я якийсь не такий? Чому? Тому що, пане Сергій, я був проти, щоб якась аналітична довідка замінила провадження по вашій квартирі за 350 тисяч доларів", - сказав він.

Керівник САП додав, що наразі стосовно депутата Лещенка порушено кримінальну справу. "Краще пізно, ніж ніколи. Це провадження зареєстроване і я чекаю від органів слідства, чим воно закінчиться, бо аналіз доходів і видатків не дозволяє вам придбати квартиру в центрі Києва", - резюмував Холодницький.

Читайте також: Суд закрив справу про придбання Лещенком квартири

Як повідомлялося, Генпрокуратура у 2016 році здійснювала стосовно Лещенка досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні через придбання ним елітної квартири.

З цього приводу Лещенко звернувся до Національного антикорупційного бюро і Нацагентства із запобігання корупції з проханням перевірити придбання ним квартири.

НАБУ встановило, що в діях Лещенка є склад адміністративного, але не кримінального правопорушення.