Холодницький заявив, що САП не розвалиться, якщо він піде

Усередині колективу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури немає жодних протистоянь.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький у розмові з журналістами перед допитом у Генпрокуратурі у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У колективі САП немає протистоянь. Колектив трохи стурбований тим, що відбувається, звичайно, це впливає на робочі відносини, але я бачу цілісність колективу, і, зрештою, буде можливість поспілкуватися з кожним із них. Вони ходять по судах, продовжують робити свою роботу. Ще раз наголошую, Холодницький - це не вся САП, і САП не розвалиться, навіть якщо Холодницький піде. Але я не можу бути керівником прокуратури і просто сидіти і дивитися, як слідство йде не в тому напрямку", - наголосив він.

Холодницький підкреслив, що за посаду не тримається.

"Заява (на звільнення - ред.) в мене підписана з 2 грудня 2015 року. Я за посаду не тримаюся, я не приходив сюди для того, щоб сидіти на посаді. Я розумію, що зараз всі будуть радіти, коли піде керівник САП і почнеться гарна війна, напевно, за цю посаду", - сказав керівник відомства.

Читайте також: Холодницький каже, що в генпрокурори не хоче: Не в цьому житті

Як повідомлялося, 30 березня глави ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у скарзі просить звільнити Холодницького.

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.