Поліграфкомбінат "Україна" може затримати друк закордонних паспортів

Держпідприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів" 30 березня розпочинає планову заміну сертифікатів, що може спричинити кількаденну затримку у виготовленні закордонних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба ДМС.

“ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" з 30 березня по 5 квітня поточного року проводитиметься планова заміна сертифікатів, в результаті чого всі дані на оформлені паспорти громадянина України для виїзду за кордон будуть повторно направлені на персоналізацію. Відповідно, буде оновлено й дату відправлення даних на персоналізацію у сервісі "Перевірка стану оформлення паспорта", але це жодним чином не вплине ні на черговість, ні на строк персоналізації”, - поінформували в ДМС.

Як зазначається, що передача здійснюватиметься у тому ж порядку, у якому ці дані відвантажувалися від ДМС до поліграфкомбінату "Україна" раніше.

Читайте також: Махінації з паспортами: силовики прикрили незаконний трафік через "Жуляни"

Проведення планової сертифікації проводиться поліграфкомбінатом "Україна" відповідно до вимог Міжнародної асоціації цивільної авіації (ICAO) з метою гарантування безпеки документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство та дають право виїзду за кордон.

“Загалом, заміна сертифікатів безпеки на поліграфкомбінаті «Україна» не впливає на дотримання термінів виготовлення закордонних паспортів, але наразі, в умовах наявності значної черги на їх виготовлення, цей процес призводить до кількаденної затримки”, - наголошується у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з початку 2018 року в Україні оформлено та виготовлено близько 1,4 млн закордонних паспортів.