З Дангадзе провели ряд слідчих дій у справі про держзраду - ГПУ

Із керівником Київського обласного відділення партії «Рух нових сил» Северіоном Дангадзе провели ряд слідчих дій у справі про державну зраду.

Про це генеральний прокурор України Юрій Луценко сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулий і цей тиждень відбулися ряд важливих слідчих дій із ще одним фігурантом цієї справи Северіоном Дангадзе. Відбулися впізнавання його особами, які, за їхніми твердженнями, отримали від нього фінансові кошти на проведення протестних акцій", - сказав Луценко.

За його словами, Дангадзе поводився дуже нервово. “На другий день навіть кілька годин сидів із закритим обличчям. Тим не менше, слідчі дії тривають", - додав генпрокурор.

Читайте також: Столичний апеляційний суд залишив Дангадзе під вартою

Він не сумнівається, що усі дії проводяться працівниками СБУ законно та ефективно.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці затримали Северіона Дангадзе, який начебто отримував від олігарха-втікача Сергія Курченка гроші на фінансування "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі. За інформацією ГПУ, йдеться про суму у півмільйона доларів.

Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді та співробітництві з членами організованого злочинного угруповання. Його затримали на 60 діб без права застави.

Сам Дангадзе звинувачення заперечує.

Апеляційний суд Києва залишив його під вартою.