Янукович, Арбузов і Курченко змовилися протидіяти резонансним розслідуванням - ГПУ

Представники колишнього президента України Віктора Януковича, колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та бізнесмена-втікача Сергія Курченка у Росії домовилися про шляхи протидії розслідуванням Генеральної прокуратури України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган з посиланням на заступника генпрокурора Євгенія Єніна.

«За наявною в Генпрокуратурі інформацією, на території РФ проведено зустріч представників Януковича В., Арбузова С.. та Курченка С. щодо шляхів протидії суттєвому прогресу розслідувань ГПУ злочинної діяльності попереднього режиму часів Януковича. За результатами зустрічі втікачами узгоджено кроки щодо дискредитації прогресу розслідування у справах щодо УМХ-холдингу, «бурових вишок», спецконфіскації шляхом інформаційних вкидів через низку підконтрольних ЗМІ», - зазначив Єнін.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд допитає Турчинова і екс-депутата Держдуми РФ

За словами заступника генпрокурора, наразі розслідування вийшло на «операції з кореспондентськими рахунками українських банків в європейських та інших країнах та легалізацію викрадених бюджетних коштів та інших активів, здобутих злочинним шляхом».

Попри це Генпрокуратура сподівається спільно з міжнародними партнерами України досягти подальших суттєвих результатів в поверненні активів до бюджету України в 2018 році.