Безвізом з ЄС скористались уже 400 тисяч українців

Від початку дії безвізового режиму з Європейським Союзом ним скористалися майже 400 тисяч українців.

На цьому наголосив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, повідомляє прес-служба МВС. 

"Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що з початку запровадження безвізового режиму майже 400 тисяч українців скористалися спрощеним порядком поїздок до Європи", - йдеться у повідомленні.  

Він нагадав, що у стислі терміни було розгорнуто систему фіксації біометричних даних. Так, за його словами, з початку року контроль пройшли 57 тисяч іноземців, у тому числі - 42 тисяч росіян.

Голова ДПСУ наголосив, що рамках лібералізації візового режиму Держприкордонслужба отримали доступ до баз даних Інтерполу, завдяки чому за цей період виявлено 2,1 тис. розшукуваних осіб та 724 документи, а результативність по викрадених автомобілях зросла у 5 разів (2017 р. – 210 авто, 2016 р. – 46).

Читайте також: Україна у 2021 році отримає перспективу членства в ЄС - Президент

Цигикал відзначив, що Держприкордонслужба з допомогою іноземних експертів активно адаптувала нормативно-правову базу України з прикордонних питань до європейських стандартів та впроваджувала передові підходи інтегрованого управління кордонами.

Як повідомляв Укрінформ, з 11 червня 2017 року почав діяти безвізовий режим між Україною та країнами Євросоюзу. Громадяни України можуть перетинати державний кордон за біометричними паспортами.