Чиновник роз'яснив постанову уряду про зарплати держслужбовцям

До 2019 року мінімальний розмір окладу державних службовців має становити не менше двох прожиткових мінімумів.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко під час круглого столу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми якраз переживаємо перехідний період, який визначений новим законом, і зрештою ми повинні вийти на те, що мінімальний розмір посадового окладу для державних службовців повинен бути не менше, ніж 2 прожиткових мінімуми. Це наша мета, яку ми маємо досягнути до 2019 року", -  заявив Ващенко.

Він зазначив, що у 2015 році середня заробітна плата спеціаліста місцевої державної адміністрації складала  3 тис. грн, у 2016 - 4,7 тис. грн.

"Зараз - 6,9 тис. грн, але це до прийняття вчорашньої постанови уряду", -  уточнив голова Нацагентства України з питань держслужби.

У працівників центральних органів виконавчої влади, за його словами, заробітна плата зросла протягом аналогічного періоду з 4,4 тис. гривень до 12,6 тис. грн.

"Радує те, що заробітна плата державних службовців хоч і повільно, але зростає", - підкреслив Ващенко.

Читайте також: Гройсман: Просто так премії ніхто нікому не збирається платити

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби.

У четвер, 25 січня, Кабінет міністрів ухвалив постанову про зміну структури заробітної плати держслужбовців, яка передбачає, що посадовий оклад має становити 50% зарплати.