Поліція підтвердила затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровської

Поліція затримала мешканця Київщини за підозрою у вбивстві адвоката Ірини Ноздровської.

Про це в понеділок на оперативній нараді під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового повідомив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В‘ячеслав Аброськін. 

"Чоловіка обгрунтовано підозрюють у причетності до цього злочину. Його затримано в порядку, передбаченому статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Під час наради перший заступник глави МВС України Яровий зазначив, що за підсумками роботи координаційного штабу та слідчо-оперативної групи, створених для розслідування резонансного злочину, є серйозні показники.

Перший заступник голови Нацполіції України Аброськін зазначив, що поліція від моменту виявлення вбитої Ноздровської напружено працювала над розкриттям цього злочину.

Правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів на Київщині. Крім того, правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17 до 18 години рухалися за вказаним маршрутом. Також поліцейські провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу мешканців с. Демидів. Відтак правоохоронці використовують всі інструменти, які є на озброєнні Національної поліції України.

"Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали – технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро “Героїв Дніпра”  до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17 до 18 години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення – в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний", – повідомив Аброськін.

Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу у цій справі. Крім того, у кримінальному провадженні за фактом вбивства Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найбільш необхідних з них планують отримати вже найближчим часом.

"Робота триває, зараз проводяться перші слідчі дії з підозрюваним", – зазначив Аброськін.

Заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.  "Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ноздровської – ред.) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину", – зазначив Невгад.

Він також додав, що перевірка отриманої інформації в ході слідчих дій дозволить бути впевненим в тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести її вину у цьому.  

Аброськін зазначив, що упродовж останніх восьми днів правоохоронці збирали і аналізували всі матеріали, що й дозволило затримати вказаного громадянина України за обгрунтованою підозрою у вчиненні вбивства Ноздровської.

Раніше у понеділок журналіст Айдер Муждабаєв повідомив на своїй сторінці у Facebook неофіційну інформацію про те, що слідство вже встановило вбивцю Ноздровської: ним виявився близький родич злочинця, який раніше на автомобілі насмерть збив її сестру. 

Читайте також: Справу Ноздровської можуть перекваліфікувати - Жукович

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської із колото-різаними ранами на шиї.

Слідство розглядало як основні версії злочину вбивство у зв'язку зі справою Дмитра Россошанського, вбивство через професійну діяльність і побутовий конфлікт.

Відомо, що раніше Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатинської, яку в с.Демидів 30 вересня 2015 року збив насмерть племінник на той час голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.