Тука розповів про недуги звільнених заручників

Звільнені заручники, які нині перебувають у лікарні «Феофанія», почуваються добре, проте потребують допомоги психологів.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб Георгій Тука в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Був учора в «Феофанії». Ті люди, з якими я спілкувався, фізично почуваються добре, за ними чудово доглядають. Вони навіть жартома поскаржилися, що надто доглядають за ними лікарі. Але вони самі погоджуються з тим, що всім потрібна робота з психологами», - зазначив Тука.

Він також наголосив, що психологи вже почали працювати зі звільненими заручниками.

«Здебільшого в нас люди до співбесід із психологом ставляться з насторогою і навіть зневажливо, а ці люди свідомі того, що це їм допомога в першу чергу», - зазначив заступник міністра.

Читайте також: Звільнені з полону заручники проходять спецперевірку СБУ

За його словами, у звільнених заручників лікарі виявили серцево-судинні проблеми, а в одного також підозрюють туберкульоз.

Про термінову потребу хірургічного втручання, як зазначив Тука, наразі не йдеться.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня були визволені 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Натомість українська сторона передала "Д/ЛНР" 233 особи.

За даними першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко, 24 колишні заручники-військовослужбовці були доправлені у військовий госпіталь на медогляд і реабілітацію, а 41 звільнений (серед них цивільні і військові) - у лікарню "Феофанія".