Прокуратура завела на Довгого нову справу - ГПУ

Прокуратура Києва зареєструвала нове провадження щодо народного депутата Олеся Довгого.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав у Facebook

"Сьогодні прокуратура Києва зареєструвала провадження за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах (ст. 191 ККУ) під час відчуження понад тисячу гектарів столичної землі на острові Жуків через так звані кооперативи. Строк давності по цій статті КК - 15 років", - наголосив він.

Луценко назвав рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття справи народного депутата Олеся Довгого неприйнятним. На думку керівника ГПУ, рішення процесуального керівника у кримінальному провадженні про його закриття на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК – "у зв’язку з неможливістю встановити достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримання" - викликає подив і обурення.

"По-перше, докази у справі є. Їх чула вся країна і на їх основі ВР зняла недоторканність з депутата. По-друге, якщо САП хотіла зібрати більше доказів, то за 5 місяців це мало бути зроблено. Відтак, 1438 га землі незаконно вкрали, але САП не може довести - хто", - заявив Луценко.

Читайте також: САП закрила справу проти Довгого - джерело

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо народного депутата Олеся Довгого через недостатність доказів.

Верховна Рада у липні дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, екс-секретаря Київської міськради Олеся Довгого. Його підозрювали у зловживанні владою при відчуженні у 2007 році земельних ділянок природно-заповідного фонду заказника "Жуків острів" площею 44,25 га. Унаслідок оборудки державі завдано збитків на суму 81,7 млн грн.