Гройсман закликав реалізувати медреформу, а не критикувати її

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що Президент наступного тижня підпише закон про медичну реформу.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що наступного тижня Президент підпише закон про медичну реформу, і ми перейдемо до його реалізації. Це буде непросто, щоб усі це розуміли", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що, коли аналізував ситуацію у медичній сфері, у нього склалося враження, що "ніхто просто не хотів за цю історію братися" і вникати у суть системи. 

Читайте також: Супрун просить Президента якнайшвидше підписати медреформу

За його словами, це непросто, і серйозно законсервована система, яку треба оновлювати. Прем'єр-міністр порадив усім долучатися до створення нової системи охорони здоров'я в інтересах українських громадян, а не "постійної "оголтєлої" критики, яка ні до чого не приводить". 

Відповідаючи на запитання щодо можливого збереження Уляною Супрун американського громадянства, Гройсман заявив, що вона є громадянкою України, має український паспорт, працює в уряді і виконує обов'язки міністра охорони здоров'я. 

"Що стосується самої реформи, то вона напрацьована командою міністерства та урядовою командою, народними депутатами України, це колективна праця. Але зараз важливо почати її реалізовувати", - резюмував він.

Як повідомлялося, 19 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який стане базою для проведення медичної реформи в Україні.

14 листопада народні депутати ухвалили Закон України "Про сільську медицину", який передбачає запровадження телеконсультацій.