Благодійний календар про їжу на війні презентували у Києві

Фото

Фонд "Повернись живим" представив четвертий благодійний календар, кошти від продажу якого будуть використані на потреби української армії.

Презентація відбулася в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Вже не вперше ми представляємо наш традиційний календар, але цього року він особливий, не схожий на все, що ми робили до того", - зазначив голова фонду Віталій Дейнега.

Як зазначали організатори проекту, цього року календар уперше буде без портретів: він – про військову їжу, мистецьки переосмислену. Кожна сторінка календаря має реальний прототип, знятий на передовій, у розташуванні одного із підрозділів спецпризначення чи на фрегаті "Гетьман Сагайдачний".

"Насправді вже купа проектів із портретами військових. Якби на четвертому році війни ми робили те саме, цей календар могли б і не помітити, він би не був таким цікавим. Ми хотіли все-таки показати, що війна і мистецтво дуже часто йдуть поряд", - додав Дейнега.

Усі фотографії, що увійшли в цьогорічний благодійний календар, волонтери планують експонувати на фотовиставці за кордоном. За участю МЗС України попередньо узгоджено, що такі виставки проводитимуться у Парижі, Брюсселі і Страсбурзі.

Благодійний календар про їжу на війні презентували у Києві/ Фото Володимира Тарасова

"Я сподіваюсь, що в наступному році нам уже не доведеться робити такий календар, ми вже не будемо збирати кошти на армію і все це закінчиться", - зауважив фотограф проекту Михайло Бочкарьов.

Кошти від продажу арт-календаря волонтери передадуть на допомогу українській армії, зокрема на придбання квадрокоптера для 30 ОМБр.

Торік на кошти від продажу календаря була придбана камера для безпілотного апарата "Лелека" для 40 ОМБр.