Раді пропонують зобов'язати журналістів акредитовуватись на кожну сесію

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7395 «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку інформування діяльності суб'єктів владних повноважень».

Документ передбачає, що парламентські журналісти будуть зобов'язані акредитовуватись на кожну сесію. Автором законодавчої ініціативи виступила голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, повідомляється на сайті ВР.

«Акредитація журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України здійснюється на добровільній основі, передбачає виконання журналістами і технічними працівниками засобів масової інформації їх професійних обов'язків з дотриманням вимог Конституції, законів України, інших нормативно-правових актів, проводиться Прес-службою Апарату Верховної Ради України шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на кожну сесію чергового скликання Верховної Ради України або одноразових акредитаційних карток», - йдеться у тексті законопроекту.

Читайте також: "Гра престолів" і НАЗК: Google назвала ТОП-10 запитів українців

Наразі акредитаційні картки парламентських журналістів діють до завершення повноважень Верховної Ради VIII скликання та дійсні за наявності паспорта чи редакційного посвідчення.

Крім того, законопроектом передбачається, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування матимуть поширюють інформацію про свою діяльність державною мовою.