Президент підпише закон про сільську медицину разом із медреформою

Президент України Петро Порошенко, попри очікування, не підписав закон про сільську медицину. Він пообіцяв підписати його найближчим часом разом із законом про медичну реформу.

Про це він сказав, виступаючи у Львівському медуніверситеті ім. Данила Галицького, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прийняв рішення сьогодні не підписувати закон про сільську медицину у вашій присутності, тому що вважаю, що це може бути неправильно інтерпретоване: те, що ми підписуємо сільську медицину і не підписуємо медичну реформу. І найближчим часом ми підписуємо обидва закони разом. Сподіваюся, що це буде правильний меседж суспільству", - зазначив глава держави.

При цьому він підкреслив, що Львівська область залишається пілотною у впровадженні змін, передбачених цим законом.

Читайте також: Освіта і медицина матимуть гідне фінансування - Гройсман

Президент також зазначив, що хоче зробити все для того, щоб українські лікарі почувалися "тими, ким вони є насправді, - елітою суспільства".

"Я дуже хочу, щоб конкурс у медичні вузи знову став таким, яким він був у часи, коли мені було сімнадцять, і було по десять претендентів на одне місце. Я дуже хочу, щоб оплата праці була така, яка дозволяє вважати себе елітою. І саме тому я долучився до проведення в Україні медичної реформи", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, 19 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який стане базою для проведення медичної реформи в Україні.

14 листопада народні депутати ухвалили Закон України "Про сільську медицину", який передбачає запровадження телеконсультацій.