Геращенко про NewsOne: Участь власників в ефірах - це взагалі непристойність

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликає політиків і громадських діячів утримуватися від будь-яких провокативних дій щодо медіа, а ЗМІ - дотримуватись стандартів свободи слова.

Про це вона написала у понеділок на своїй сторінці у Facebook, коментуючи блокування телеканалу NewsOne.

"Політики і громадські діячі мають утримуватися від будь-яких провокативних дій щодо медіа, а медіа повинні так само дотримуватися стандартів свободи слова. Щодо власників - то неприпустимий тиск і втручання власників у роботу медіа, а їх участь у власних ефірах - це взагалі непристойність. ЗМІ - це не партійна листівка і сайт, не плутайте грішне з праведним, партію і ЗМІ", - заявила Геращенко.

Вона вважає, що блокувати канал можна лише "пультом телеглядача", все інше можна розцінювати як тиск на медіа. "Не дивишся - значить, не погоджуєшся з редакційною політикою і наповненням, значить, не подобається. Чим менше глядачів - тим нижчі рейтинги, менше реклами, менше впізнаваності і впливу. Все інше, будь-які інші блокування - має ознаки тиску на медіа й несумісне з демократією і свободою слова", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Аваков закликав припинити блокаду NewsOne — щоб не робити "мученика" з Мураєва

На її переконання, політики можуть продемонструвати свою позицію щодо ЗМІ і його редакційної політики відмовою відвідувати ті чи інші студії і медіа, але аж ніяк не мішками з піском та іншими агресивними діями.

"Якщо ТБ-канал порушує закон - на це має жорстко реагувати Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, а не вулиця", - наголосила перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, удень 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід в приміщення редакції. В'їзд в канал заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є глава «Братства» Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це у Facebook і оголосив вимоги блокуючих. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію гідності «державним переворотом».