Держпродспоживслужба "завернула" 6,5 тисячі тонн неякісних продуктів за рік
Протягом 2017 року фахівці Держпродспоживслужби не допустили до реалізації 454 тонни неброякісних продуктів та 6099 тонн небезпечного м’яса та субпродуктів.
Про це повідомив на засіданні колегії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Артем Саєнко.
Він наголосив, що за результатами лабораторних досліджень, із цих 6,5 тис. т неякісних продуктів харчування 244,1 т продуктів та 50,9 т м’яса було направлено на знешкодження та знезараження.
Заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби також поінформував, що відомчі інстанції утилізували ще 71,2 т продуктів та 6049 т м’яса.
Усього впродовж 9 місяців поточного року державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках провели ветеринарно-санітарну експертизу 7,7 млн партій продукції тваринного та рослинного походження.