Керівники держави привітали українців із Днем писемності та мови

Президент України Петро Порошенко привітав український народ із Днем української писемності та мови.

Про це у Фейсбуці пише прес-служба Президента.

"Сьогодні наша держава відзначає День української писемності та мови. Хай вічно звучить українська мова та здобуває прихильників по всьому світу!", - написав Глава держави, додавши цитату письменниці Оксани Забужко: "Мова живе доти, доки нею говорять. Не бійтесь говорити українською. Думайте про майбутнє".

Прем`єр-міністр Володимир Гройсман також у Фейсбуці привітав українців з Днем української писемності та мови. 

«Вітаю усіх українців з Днем української писемності та мови! Наша мова - великий і неповторний скарб, який з'єднує покоління українців у різних куточках Землі. Пишаюсь тим, що розмовляю українською!», - написав Гройсман.

Читайте також: Сьогодні - День української писемності та мови

День української писемності та мови відзначають щорічно 9 листопада, в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця.

Нестор Літописець був монахом Києво-Печерського монастиря (бл. 1114 р.), першим давньоруським письменником і літописцем, послідовником творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Автор житій князів Бориса і Гліба, Феодосія Печерського; традиційно вважається одним із авторів «Повісті  временних літ». Саме Нестор увів історію Русі в річище всесвітньої історії.