Вбитий у Харкові бізнесмен знав про підготовку вбивства Вороненкова - прокуратура

Вбитий у ніч проти 5 листопада у Харкові бізнесмен Едуард Аксельрод був обізнаний про підготовку до вбивства екс-депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу зазначив перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко.

«Можу підтвердити, що вбитий у Харкові Едуард Аксельрод напередодні вбивства Дениса Вороненкова мав контакти з Тюріним, Василенком та, за оперативною інформацією, був обізнаний про підготовку цього злочину», - сказав він.

Водночас Кононенко зазначив, що Аксельрод не мав процесуального статусу у справі про вбивство Вороненкова, «оскільки розслідування щодо його ролі та участі, організації цього злочину триває».

За словами посадовця, наразі столична прокуратура контактує з харківськими правоохоронцями щодо можливих мотивів убивства Аксельрода; чи можуть бути пов'язані ці мотиви з його зв'язками з організаторами і замовниками вбивства Вороненкова, покаже слідство. 

Як повідомив нещодавно в інтерв'ю Укрінформу прокурор Києва Роман Говда, Юрію Василенку, який наближений до російського «злодія в законі» Володимира Тюріна, за організацію вбивства Вороненкова обіцяли контроль над обігом наркотиків та зброї в Харківській області.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив зв'язок між розстрілом Аксельрода у Харкові і вбивством Вороненкова. 

Увечері 4 листопада у Харкові невідомі обстріляли автомобіль Audi. Внаслідок обстрілу загинув водій іномарки. Згодом народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що загиблим у Харкові виявився бізнесмен Аксельрод.

У свою чергу колишній народний депутат Віктор Уколов зазначив, що, за даними слідчих, розстріляний Аксельрод разом із знайомим Тюріна Василенком підбирали кілерів, щоб убити Вороненкова.