Омбудсмен планує звернутися до прокуратури щодо "призовників" з нічного клубу

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська має намір звернутися до прокуратури та подаватиме клопотання міністру оборони Степану Полтораку про неприпустимість дій щодо затримання молодих людей у київському нічному клубі Jugendhub.

Про це вона сказала на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я подам клопотання на ім'я міністра оборони про неприпустимість таких дій. Я також маю намір звернутися до прокурора Києва і Генеральної прокуратури про внесення відомостей в ЄРДР у зв'язку з незаконним позбавленням волі цих осіб", - поінформувала омбудсмен.

Вона зауважила, що військкомат має право оголосити в розшук людину, яка уникає призову, а органи поліції мають право доставити таку людину до військкомату.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що не причетні до подій, які сталися у вихідні, коли молодих людей з нічного клубу поліція забрала і завезла на пункт для призовників. «Всі питання з цього приводу треба адресувати до Національної поліції. Давати правову оцінку діям Національної поліції - це не наша прерогатива», - сказав заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Валерій Дендебера. 

Читайте також: Затриманих "призовників" у клубі Jugendhub вже відпустили - адвокат

Представник Генштабу уточнив, що, за його даними, з 32 затриманих 12 молодих людей ухилялися від військового обов'язку. Наразі вони всі проходять медичну перевірку, після якої буде з'ясовано, чи можуть вони служити.

Як повідомлялося, 28 жовтня в Києві співробітники Нацполіції влаштували обшук у нічному клубі Jugendhub, в результаті якого затримали 17 осіб, в яких вилучили речовини, схожі на наркотичні. Окрім того, 32 молодих чоловіків, які «ухилялися від призову», доставили до військкомату.