Аваков прокоментував затримання свого сина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що інтриги не порушать його емоційної стабільності, а його син у суді доведе свою невинуватість.

Про це Аваков написав на своїй сторінці в Facebook

"Я вмію жити в труднощах і приймати рішення. Усі останні роки було так. Трохи більше, або трохи менше. Особистісні маніпуляції, атаки та інше не відвернуть мене від принципів, на яких я стою, у тому числі у рамках антикорупційних розслідувань, що ведуться НАБУ і САП. Вважаю, що ці органи не мають бути органами під впливом політичних груп і інтересів", - написав він.

На його думку, НАБУ і САП не мають застосовувати "метод натяжок і допущень, як у випадку з моєю сім'єю - на догоду чиїмось політичним інтересам". Аваков заявляє, що ані його син, ані фірми, в яких він засновник, не мають і не мали ні копійки грошей з бюджету України. "І Олександр Аваков пройде процедуру і доведе це в суді", - упевнений він.

Читайте також: "Рюкзаки Авакова": запобіжний захід сину міністра обиратимуть завтра

Міністр також написав, що його позиція щодо антикорупційного суду - незмінна - він має бути компетентним. "Повторюся - тиск на мене з боку організаторів сьогоднішніх дій проти мого сина і моїх у минулому підлеглих - не пройде. Сподіваюся на адекватний судовий процес, в якому Олександр візьме участь, - розставить все по місцях", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснили ряд обшуків, в результаті яких за підозрою в розтраті більше 14 млн грн затримали трьох осіб.

Згодом з'явилася інформація про те, що НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, а також екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.