На місці вбивства Окуєвої повторно розпочата робота експертів

За фактом убивства Аміни Окуєвої під Києвом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального Кодексу України - умисне вбивство, яке розцінюється як замовне. 

Про це повідомив представник ГУ НП у Київській області Микола Жукович в ефірі «112 Україна».

«Зараз можу сказати, що вже відкрито кримінальне провадження та зареєстровано в ЄРДР за ст. 115, умисне вбивство, п. 11 розцінюється як замовне вбивство. Триває робота слідчо-оперативної групи, оперативники опитують можливих свідків», - сказав він.

За словами Жуковича, на місці події повторно розпочала роботу при денному світлі слідчо-оперативна група та експерти. В області продовжують проводити план "Сирена". Він також додав, що стан здоров'я Адама Осмаєва задовільний.

Як розповів кореспондент в ефірі «112 Україна», на місце події приїхали миротворці. Також відомо, що поліцейські перекрили дорогу, де сталося вбивство.

Читайте також: Чоловік Окуєвої розповів про вбивство: Навколо мене все розліталося

Як повідомляв Укрінформ, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої поблизу селища Глеваха Київської області. Внаслідок замаху Окуєва загинула на місці, а її чоловік, Адам Осмаєв, дістав поранення. Невідомі, які скоїли напад на активістів Осмаєва та Окуєву, зникли на авто у невідомому напрямку. Що це за автомобіль - наразі встановлюють правоохоронці. По Київській області та в сусідніх областях введено план «Сирена». 

За словами Осмаєва, він намагався надати Аміні першу допомогу, але «їй влучили в голову». Крім того, Осмаєв заявив, що червневий замах та нинішній - «ланки одного ланцюга». 

Раніше на колишніх бійців-добровольців Окуєву та її чоловіка Осмаєва вже був замах. 1 червня на Подолі в Києві нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама, після чого Окуєва вистрілила у відповідь. Після замаху Окуєвій та Осмаєву надали державну охорону. Після того, як закінчився термін охорони, їм запропонували його продовжити, однак Окуєва та Осмаєв відмовилися.

Аміна Окуєва - чеченський доброволець із батальйону «Київ-2», лейтенант ВДВ Збройних сил України.  Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».