Тема Голодомору порушується під час кожного закордонного візиту – Гройсман

Питання нагальності офіційного визнання Голодомору актом геноциду українського народу регулярно порушується українською владою під час закордонних візитів.

Про це під час спілкування із українською громадою у Торонто заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Трагедія Голодомору – це величезна втрата для нас усіх і ми маємо про це пам'ятати. Немає жодного мого міжнародного візиту, де б я не порушував питання визнання Голодомору в Україні і приділення уваги цій трагедії", - сказав Гройсман.

За його словами, історична пам'ять та висновки з минулого "дають можливість у сьогоденні і майбутньому бути сильними та сіяти добро у світі".

Читайте також: Тема Голодомору порушується під час кожного закордонного візиту – Гройсман

Він додав, що Україна вирішила завершити спорудження у Києві меморіалу жертвам Голодомору. "Це наша пам'ять. Якщо ми не зробимо цього, то ніколи не зможемо бути успішними у житті. Треба зробити так, щоб кожен, хто ступає на українську землю, їхав туди, знайомився з тим, наскільки величний український народ, скільки у його історії було складних випробувань, скільки випало страждань", - зазначив Прем'єр-міністр України.

На його переконання, подібний досвід зможе змінити світогляд багатьох людей. «Це питання є нашим пріоритетом і я вважаю моральним обов’язком кожного з нас зробити свій внесок у збереження пам’яті», - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Гройсман перебуває з візитом у Канаді, де у нього заплановані численні зустрічі із керівництвом держави, громадою та бізнес-колами.