У вбивстві Мосійчука був зацікавлений Кадиров — радник глави МВС

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко вважає, що у замаху на нардепа Ігоря Мосійчука є "російський слід", а в його вбивстві був зацікавлений глава Чечні Рамзан Кадиров. 

Про це він заявив в коментарі "112 Україна"

"Варіантів може бути небагато. Замовник один – РФ. Є конкретні докази, які можуть підтверджувати те, що зацікавлені, зокрема заяви Рамзана Кадирова від 2014 року, у яких він прямо говорив про свої наміри вбити Мосійчука і деяких його колег... Звичайно, слідство розглядає і має розглядати інші версії, але я думаю, що доказова база зараз достатня для того, щоб однією з пріоритетних мати саме версію російського замовника. І не виключаю, що виконавці можуть бути найрізноманітніші", - сказав Варченко.

За його словами, Кадиров може бути причетний до замаху на нардепа, оскільки в 2014 році погрожував йому вбивством.

Читайте також: СБУ підтверджує, що вибух у Києві розслідують як теракт

Разом із цим, однопартієць Мосійчука, нардеп Юрій Чижмарь, вважає, що замовників замаху на Мосійчука слід шукати і в Україні. "Я думаю, що це український слід, я б розглядав паралельно з російською українську складову. Я не вірю, що саме з політичних мотивів, я не вірю, що мова йде про якихось колег по парламенту з інших фракцій. Для мене це здається абсурдним варіантом", - заявив він.

Зазначимо, що в 2014 році в мережі було опубліковано відео, на якому Ігор Мосійчук під крики "Слава вільній Ічкерії" розстрілює портрет Рамзана Кадирова. Пізніше глава Чечні заявив, що "Мосійчука вб'ють, якщо ми до нього не доберемося".