СБУ виписала підозру "Вагнеру"

Слідчі СБУ вже виписали підозру для громадянина РФ Дмитра Уткіна (позивний "Вагнер"), який очолює так звану ЧВК "Вагнера", причетну до скоєння військових злочинів на території України, у т.ч. збиття літака Іл-76 біля Луганська у 2014 році.

Про це заявив під час брифінгу в Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу сказати, що наші слідчі виписали вже повідомлення про підозру для громадянина Уткіна Дмитра Валерійовича... Ми її віддамо в понеділок у прокуратуру. Я надіюсь, що Генеральна прокуратура нас підтримає в цьому", - сказав Грицак.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ зібрала докази діяльності російських військових у складі приватних військових компаній (ПВК) як на Донбасі, так і в Сирії. Найбільша з них – так звана ЧВК "Вагнера".

Читайте також: До участі у ПВК "Вагнера" причетні 40 українців - Грицак

Цю приватну військову компанію очолює Дмитро Валерійович Уткін, більш відомий на прізвисько "Вагнер", його особистий номер, жетон - М0209. Уткін – уродженець м.Асбеста (Свердловська область), у дитинстві жив на Кіровоградщині, покинув Україну, за даними СБУ, у 1987 році.

Вперше СБУ зафіксувала бойовиків "ЧВК "Вагнера" на Донбасі 29 травня 2014 року. Задокументовано їх злочинну діяльність в Україні, більшість переговорів, додав керівник СБУ.