Спостерігачі ОБСЄ моніторять ситуацію навколо Калинівки - Хуг

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має команду у безпосередній близькості від Калинівки на Вінниччині, звіти спостережень будуть опубліковані на сайті місії. 

Про це заявив у четвер на брифінгу у Києві перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є моніторингова команда у безпосередній близькості від місця, де пролунали вибухи, і спостереження нашої команди будуть висвітлені у наших звітах, які будуть опубліковані на нашому веб-сайті трьома мовами", - відповів Хуг на запитання, чи відслідковує СММ ОБСЄ ситуацію з вибухами у Калинівці.

Читайте також: Вибух у Калинівці: слідство не виявило диверсійних груп - Матіос

Як повідомлялося, 26 вересня на складах озброєння військової частини, дислокованої в Калинівці Вінницької області, спалахнула пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З Калинівки і прилеглих сіл евакуйовано близько 30 тисяч людей. Рятувальники також ліквідували займання 4 житлових будинків внаслідок влучення боєприпасів.

За даним фактом військова прокуратура Центрального регіону внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу (диверсія).