Супрун сказала, де візьмуть гроші на погашення боргів медикам

Міністерство охорони здоров'я планує перерозподілити медичну субвенцію задля виплат заборгованості медикам.

Про це на брифінгу у середу, 20 вересня, сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня ми подали проект розпорядження Кабінету міністрів не лише на заборгованість, а навіть щоб наступного місяця не було боргів, - на 559 млн грн резерву медичної субвенції, щоб ми могли покрити борг і могли в наступному місяці покрити всі кошти", - сказала Супрун.

За її словами, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров'я фондом оплати праці на 2017 рік становить 2,8 млрд грн.

Супрун зауважила, що питання заборгованості з виплат зарплати лікарям та медичним працівникам постає кожної осені вже 10 років поспіль. Для вирішення цієї проблеми, за словами очільниці МОЗ, необхідно змінити систему фінансування.

Читайте також: Медики згорнули протест і залишили урядовий квартал

Як повідомлялося, 19 вересня медики проводили у Києві акцію протесту, вимагаючи, зокрема, прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат тощо.