Президент підписав Указ щодо соціального захисту дітей загиблих журналістів

Президент України Петро Порошенко підписав Указ щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули під час виконання професійних обов'язків, в тому числі в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Згідно з Указом, в Україні будуть створені додаткові правові підстави для призначення стипендій Президента України дітям журналістів, які під час виконання професійних обов'язків загинули або померли, у тому числі у районі проведення антитерористичної операції.

Глава держави доручив Кабінету міністрів підготувати та подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність І групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У 2015 році Президентом України було прийнято рішення щодо збільшення розмірів цих стипендії до 1,5 прожиткового мінімуму на одну особу, встановленому законом.

Читайте також: Гройсман підтримує створення Міністерства ветеранів

15 серпня 2017 року Указом Глави держави встановлено президентські стипендії дітям журналістів, які загинули під час виконання своїх обов’язків: Валерії Кравчук (доньці журналіста Сергія Ніколаєва), Кірі Лабуткіній (доньці журналіста Дмитра Лабуткіна) та Максиму Веремію (синові журналіста В'ячеслава Веремія).