У Раді заявляють, що власники авто на єврономерах не бажають компромісу

Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики стверджує, що ініціативна група, яка представляє власників авто на єврономерах, що мітингували під Радою, відмовилась  підписувати меморандум про врегулювання ситуації з нерозмитненими автомобілями.

Про це Ніна Южаніна сказала у коментарі Укрінформу.

«Меморандум не підписаний по причині того, що ініціативна група, яка була від протестувальників, відмовилась від цього»,- сказала Южаніна.

За її словами, положення меморандуму детально проговорювались з представниками ініціативної групи і були детально відпрацьовані всі підходи і норми, які могли б бути компромісними для всіх сторін.

Як зазначила Южаніна, меморандум передбачав ухвалення вже на наступному пленарному тижні закону, яким би вносились зміни, зокрема, в податкове законодавство.

«Цей закон надав би можливість закрити кордони від продовження ввезення таких автомобілів»,- повідомила Южаніна.

Наступним етапом домовленостей, за її словами, мало бути гарантування автовласникам нерозмитнених автомобілів, що вони не будуть підлягати перевіркам правоохоронними органами до ухвалення іншої частини законодавства. «Яка б дозволила їм розмитнити ці автомобілі і поставити на облік в Україні», - уточнила голова комітету.

При цьому Южаніна додала, що єдиним можливим способом врегулювання ситуації може бути лише підписання всіма сторонами меморандуму. 

Читайте також: Під Радою знову мітингують власники авто з єврономерами

Як повідомляв Укрінформ, власники автомобілів з іноземними номерами проводять з середи, 6 вересня, проводять акцію під Верховною Радою з вимогою здешевлення розмитнення вживаних автомобілів, які ввозяться з Європи.

Мітингувальники, серед іншого, обурені великими штрафами, які почали накладати суди на водіїв машин із єврономерами за порушення митних правил.