Героями України стали двоє бійців АТО, один - посмертно

Оновлено

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку та капітану Євгену Лоскоту посмертно.

Про йдеться у повідомленні пресс-служби Президента.

“За виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку та капітану Євгену Лоскоту посмертно”, - йдеться у повідомленні.

За словами глави держави, Укази про присвоєння найпочеснішого звання він підписав сьогодні.

Під час виступу на майдані Незалежності Порошенко нагадав, що звання Героя України досі було присвоєно 42 особам. «Зараз я можу назвати імена сорок третього та сорок четвертого. 24-річний лейтенант Василь Тарасюк, мужній оборонець Авдіївської промзони – однієї із найгарячіших точок на теперішній лінії зіткнення. І капітан Євген Лоскот, який у чотирнадцятому році зупинив рух колони російських військ у бік Щастя. Потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе, вигукнувши при цьому «Слава Україні!», - сказав Президент.

Нагороду отримала мати і син Євгена.

Верховний Головнокомандувач також підкреслив, що 200 учасників сьогоднішнього параду ще раніше відзначені державними нагородами за фронтову звитягу.