Учасники параду та глядачі хором заспівають Гімн України

Учасники військового параду з нагоди 26 річниці Незалежності України, який відбудеться у четвер на вулиці Хрещатик в Києві, і глядачі хором заспівають Гімн України під супровід Зведеного оркестру Збройних сил України.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-центрі Військово-музичного управління Збройних сил України. 

"Близько 10.00 музичним супроводом для військового параду стане Зведений оркестр у складі кращих духових оркестрів Збройних сил України. Під звуки оркестру крокуватимуть парадні розрахунки. Військові музиканти гратимуть Гімн України без супроводу соліста. Сподіваємося, що всі присутні підхоплять "Ще не вмерла України" і співатимуть одним хором", - повідомили в прес-центрі. 

За інформацією прес-центру, до початку військового параду Зведений військовий духовий оркестр зіграє невелику музичну програму з творів українських сучасних композиторів. 

"О 9:20 біля Головпоштампу навпроти Стели почне свій виступ Зведений військовий духовий оркестр, який до початку військового параду зіграє кілька творів, для "розігріву публіки"", - уточнили в прес-центрі.

Читайте також: До Києва на парад сьогодні приїдуть вісім міністрів оборони, ще один - завтра

 Під час військового параду Зведений оркестр зіграє стрілецькі пісні періоду визвольних змагань,  серед яких «Червона калина», «За Україну з вогнем завзяття», «Старовинний запорозький марш» тощо. 

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури Євген Нищук пояснив, що святкування Дня Незалежності триватиме не тільки вдень, а й увечері: о 21:00 на Майдані Незалежності відбудеться великий класичний концерт за участю двох духових оркестрів - Національного президентського оркестру та Повітряно-десантних військ США. Під час концерту лунатимуть українські, американські та європейські хіти в спільному виконанні оркестрів. Відбудеться прем'єра твору, написаного спеціально до цієї події на текст українського поета Дмитра Лазуткіна композитором Іваном Тараненком.