На Донбасі за час агресії загинули 467 українських десантників

За час відбиття російської агресії на Донбасі загинули 467 українських десантників.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

"467 крилатих піхотинці віддали своє життя за свободу і незалежність України. Героїчні подвиги воїнів-десантників у Слов’янську та Красному Лимані, на Савур-Могилі та Карачуні, в Ізвариному, Дебальцевому, Авдіївці та багатьох інших містах Донеччини і Луганщини назавжди увійдуть у кожне українське серце символом стійкості і вірності військовій присязі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МОУ, близько 3,8 тис. воїнів-десантників нагороджено державними та відомчими нагородами за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань. Двадцятьом присвоєно найвище звання - Герой України, причому шістьом із них посмертно.

"З початком російської агресії Високомобільні десантні війська виявились одними з найбільш боєздатних компонентів Збройних сил України", - наголосив начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко під час урочистостей на Дніпропетровщині з нагоди Дня Високомобільних десантних військ.

Читайте також: Героя України отримали 10 десантників

Він наголосив, що марші та рейдові дії підрозділів ВДВ, вихід та утримання ділянок державного кордону, Луганського і Донецького аеропортів, блокування і знищення противника назавжди увійшли у практику воєнного мистецтва.

Муженко привітав командувача ВДВ генерал-лейтенанта Михайла Забродського та особовий склад підрозділів усіх частин ВДВ, присутніх на плацу славетної 25-ої окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, а також вручив нагороди та відзнаки найкращим десантникам.

Фото: http://www.mil.gov.ua