Отруєння дітей на Донеччині: прокуратура знайшла грубі порушення у дитсадку

У Покровському районі Донецької області, в дитячому садочку, де отруїлися шість дітей віком від 2 до 3 років, виявлено ряд грубих порушень чинного законодавства.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«На Донеччині прокуратура з’ясовує обставини масового захворювання дітей у дитсадку... Перевіркою дитячого закладу встановлено ряд грубих порушень чинного законодавства», - йдеться у повідомленні.

Так, зокрема, протягом 4-х місяців у цьому закладі відсутній медичний працівник, не ведеться журнал бракеражу харчової продукції, мають місто факти використання продукції тваринного походження з просроченим терміном використання, відсутні дезінфекційні засоби тощо.

Наразі слідчі дії тривають. Роботу дитсадка призупинено. За результатами досудового розслідування осіб, винних у масовому захворюванні дітей та які вчасно не повідомили про вказану подію правоохоронні органи, буде притягнуто до відповідальності, зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у Покровському районі Донецької області шість дітей віком від 2 до 3 років отруїлися в одному з дошкільних закладів. Поліція розпочала кримінальне провадження по ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) КК України. Встановлено, що малеча постраждала ще 5 днів тому, однак ані адміністрація дошкільного закладу, ані медики до поліції з цього приводу не зверталися.

Читайте також: На Донеччині шестеро дітей отруїлися у дитячому садочку

Постраждалі діти були госпіталізовані до інфекційного відділення Добропільської міської лікарні. Наразі здоров'ю малечі нічого не загрожує.