Україна піде зі справою Сурженко до міжнародних судів - Гройсман

Україна підготувала звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій у зв'язку з викраденням і катуванням бойовиками на Донбасі Людмили Сурженко.

Про це повідомив у Facebook Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Людмилу Сурженко, викрадену терористами, відпустили з полону. Наразі вона у безпеці і під наглядом лікарів у край важкому психологічному стані. Пані Людмилі надається уся необхідна допомога, підготовані звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій", - наголосив він.

За словами Прем'єра, військові злочинці, терористи опускаються до нелюдської жорстокості, катувань мирних людей. 

Читайте також: У форматі "Мінська" завтра збирають скайп-конференцію щодо заручників

"Особливо боляче, коли це відбувається на території України, тимчасово окупованої російськими військами і проросійськими терористами. Ця жорстокість буде обов’язково покарана, як і усі інші злочини, які чиняться на тимчасово окупованій українській території", - підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, 13 липня бойовики так званої "ЛНР" на КПВВ в Станиці Луганській викрали Людмилу Сурженко, людину з інвалідністю з дитинства по слуху. Жінку військові злочинці відпустили 29 липня. Людмилу бойовики "ЛНР" в полоні жорстоко катували плоскогубцями, пошкодили руку, добивалися від жінки зізнання на камеру про те, що вона "працює на українські спецслужби".