МОН роз’яснило особливості вступу на магістратуру за спеціальністю "Право"

Міністерство освіти та науки надало роз'яснення щодо вступу на магістратуру за спеціальністю "Право" для вступників, які здобули вищу освіту за іншою спеціальністю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Для вступників, які складають цього року ЗНО на магістратуру за спеціальністю "Право", але до цього здобули вищу освіту за іншою спеціальністю, додаткові вступні випробування у ВНЗ не будуть складовою конкурсного бала. Вони матимуть лише кваліфікаційний характер – допущений чи недопущений вступник до конкурсного відбору", - йдеться у повідомленні.

Крім того, участь у конкурсному відборі не за підсумками ЗНО, а за результатами вступних випробувань у ВНЗ мають можливість взяти:

- вступники, які не можуть взяти участь в єдиному фаховому вступному випробуванні через наявність захворювань, зазначених у Переліку захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО;

- вступники, які для виконання єдиного фахового вступного випробування потребують створення інших особливих умов, ніж зазначені у Переліку особливих умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення ЗНО;

вступники, звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані) після 30 червня 2017 року.

Для таких вступників виші проведуть вступні іспити 3 серпня 2017 року. Відповіді перевірять приймальні комісії згідно з переліком правильних відповідей, який розмістять наприкінці робочого дня 3 серпня на сайті МОН. Результати цих випробувань визначатимуть за шкалою 100-200 балів за таблицею відповідності тестових балів рейтинговій оцінці. Ці таблиці відповідності УЦОЯО надасть приймальним комісіям не раніше 11 серпня.

Читайте також: Вступна кампанія: сьогодні завершується реєстрація е-заяв

Як повідомлялося, реєстрація вступників на магістратуру "Права" тривала з 12 до 25 липня 2017 року. Зовнішнє незалежне оцінювання для вступників відбудеться 3 серпня і міститиме три блоки завдань: тест загальних навчальних правничих компетентностей; тест з шести базових юридичних дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право; тест з іноземної мови.

За даними МОН, для проходження ЗНО на магістратуру з "Права" зареєструвалися 16,8 тис. вступників.