ОБСЄ: Смерть Шеремета нагадує про пріоритет безпеки журналістів

Заява

У першу річницю вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав влади держав-членів ОБСЄ зробити все можливе, щоб покласти край безкарності за напади і вбивства журналістів.

Про це йдеться в заяві Організації, передає кореспондент Укрінформу.

«Смерть Шеремета нагадує нам, що безпека журналістів має бути пріоритетом в Україні і в інших регіонах», - сказав Дезір.

Він закликав владу захищати свободу засобів масової інформації шляхом забезпечення ефективного розслідування і тим самим «запобігти страху та самоцензурі, що підбурюються такими нападами».

Дезір назвав Шеремета «видатним журналістом і зразком для наслідування для молодих журналістів». «Це злочин не може залишатися нерозкритим», - підкреслив Дезір.

Як повідомлялося, Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Правоохоронці поки що не змогли встановити ні замовників вбивства журналіста, ні його виконавців.

Читайте також: Посли G7 закликають розслідувати вбивство Шеремета і покарати винних

11 липня Президент України Петро Порошенко заявив, що правоохоронні органи мають найближчим часом представити публічний звіт по справі розслідування вбивства Шеремета.