Аваков вибачився перед відвідувачами ТЦ Gulliver через операцію силовиків

Фото, відео

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вибачився перед відвідувачами торговельного центру Gulliver, у приміщеннях якого у п'ятницю силовики проводять обшуки у справі екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окремо просимо вибачення у тих, хто в цей період часу був у торговому офісному центрі і мав незручності через проведення операції, а також водіїв, які потрапили у корки безпосередньо біля будівлі у зв'язку з цією операцією", - наголосив міністр.

Як повідомив у ході прес-конференції в.о. голови Нацполіції Ігор Купранець, до проведення обшуків залучено 300 співробітників Департаменту захисту економіки Нацпполіції, залучені сили спецпризначення - близько 120 осіб, а також спеціальний підрозділ Національної гвардії - близько 150 осіб, і ще близько 150 слідчих військової прокуратури.

"Причина в тому, що дійсно є потужна охоронна структура. Ми в першу чергу переживали за безпеку співробітників. Спецназ діяв абсолютно толерантно, практично без застосування сили. Люди були націлені на те, щоб ми спокійно зайшли і спокійно проводили слідчі і слідчо-оперативні заходи", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, наразі тривають обшуки у компаніях екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка за фактом розкрадання 12 мільярдів доларів. Зокрема, в Києві обшуки проходять в офісних приміщеннях на чотирьох поверхах торговельного центру Gulliver.

Основна частина обшуків проходять у Києві, також обшуки тривають в Одесі.

За інформацією головного військового прокурора Анатолія Матіоса, протягом 2011-2012 років екс-міністр доходів та зборів Клименко створив низку офшорів на Британських та Віргінських островах, на Кіпрі і в Ліхтенштейні, власником яких був його батько.

На заведені з офшорів гроші група компаній "Юнісон" купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі і Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок в елітних районах Києва і області, Одеси і Донецька, 23 елітних автомобіля, 3 поверхи торговельного центру Gulliver на праві власності, а також 1 тисячу залізничних вагонів, "які до сьогоднішнього дня приносили дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медіа-холдингу "Вести".

Матіос стверджує, що слідство встановило все приналежне родині Клименків майно, механізм легалізації вкрадених коштів з податкових майданчиків, а також коло осіб, які продовжують брати участь в злочинній організації Клименка.