"Заблукалі" ФСБшники: в Україні відкрили справу

Відео

СБУ почала розслідування стосовно двох затриманих на Херсонщині співробітників прикордонної служби ФСБ РФ за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Про це повідомляє у четвер прес-центр СБУ.

"Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ - заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов - у період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України. Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство триває", - йдеться у повідомленні.

Найближчим часом слідчі СБУ оголосять співробітникам ФСБ про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та ініціюватимуть перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Слободян каже, що із "заблукалими" ФСБшниками розбиратиметься суд

Як повідомляв Укрінформ, українські прикордонники спільно із військовослужбовцями Збройних сил України вночі 30 червня затримали в Херсонській області двох невідомих осіб без документів. Згодом було встановлено, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ РФ. Затримані пояснили, що вони нібито брали участь в навчаннях у якості "порушників", збилися з курсу і таким чином опинилися на території України.

Пізніше Каланчакський суд Херсонської області ухвалив рішення про арешт двох затриманих на 15 діб.