Суд в Італії переніс обрання запобіжного заходу Марківу на 5 липня

Суд в Італії переніс на 5 липня обрання запобіжного заходу українському військовому Віталію Марківу, якого звинувачують у причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Рокеллі на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба батальйону ім. генерала Кульчицького у Фейсбуці.

"Оновлення інформації стосовно справи Віталія Марківа. Суд перенесено на даному етапі на добу, в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом, який буде представляти Віталія. Інформація надана друзями з Італії", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі. 

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

На даний момент старший сержант Марків служить в батальйоні оперативного призначення НГУ імені Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він поїхав до Італії під час планової відпустки. 

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

Читайте також: Під Посольством Італії мітинг, вимагають звільнити Марківа

В МЗС наголосили, що тримають на особливому контролі справу щодо затримання Марківа. Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду італійського міста Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консулу найближчим часом відвідати Марківа. 

Італійський суд сьогодні планував обрати запобіжний захід для Марківа.