Прокуратура оскаржила розмір застави для Гужви

Прокуратура міста Києва в суді апеляційної інстанції оскаржує запобіжний захід, який було обрано Шевченківським райсудом керівнику інтернет-видання «Страна.UA» Ігорю Гужві.

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

"Не погоджуючись із рішенням суду стосовно розміру застави, який є недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного, прокуратура столиці подала апеляційну скаргу з вимогою збільшити розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Апеляційну скаргу прокуратури скеровано до Апеляційного суду м. Києва для ухвалення рішення, додали у відомстві.

Як повідомлялося, прокуратура підозрює керівника інтернет-видання «Страна.UA» Ігоря Гужву у тому, що він, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України Дмитра Лінька 20 тисяч доларів США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності.

Дії Гужви кваліфіковані за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання).

Прокуратура вимагала для Гужви запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 3 млн грн, проте Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання про взяття Гужви під варту, але призначив заставу у розмірі 544 тис. грн.

26 червня адвокат Олена Лукаш заявила, що заставу за Гужву внесено. Наступного дня він вийшов із СІЗО.