ЗМІ: Вибухівку в авто розвідника могли закласти на СТО

Вибухівка в автомобіль, у якому загинув співробітник розвідки Міноборони Максим Шаповал, могла бути закладена на станції техобслуговування під час нещодавнього ремонту. 

Про це повідомляє "Еспресо.TV" з посиланням на джерела у правоохоронних органах. 

"Раніше машина перебувала в ремонті на одній із СТО. Не виключено, що саме там і заклали вибухівку. Можливо, заховали її у сидіння водія", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в момент вибуху Шаповал перебував у службовому автомобілі. Він сам був за кермом, хоча раніше їздив з водієм. За інформацією правоохоронців, машина вночі перебувала у підземному паркінгу у новобудові по вулиці Механізаторів, де жив полковник.

Зазначається, що вибух був зсередини, а не ззовні. Тобто бомба була закладена всередині салону - кузов вигнутий під тиском вибухової хвилі назовні. Цим даний злочин відрізняється від вбивства журналіста Павла Шеремета, де бомбу заклали ззовні.

"Поруч із бомбою - схоже, що під сидінням - був вогнегасник, саме його суміш розпилилася і не дала зайнятися пожежі у автівці", - розповіли у правоохоронних органах.

Авто було підірвано вибухівкою від півкіло до кіло у тротиловому еквіваленті.

Як повідомлялося, у вівторок уранці на перехресті вулиць Солом'янська та Олексіївська у Києві вибухнув автомобіль Mercedes, унаслідок чого загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал.

Про те, що в автомобіл була закладена вибухівка, раніше розповідав журналістам керівник поліції Києва Андрій Крищенко. Він також зазначив, що вибухівка була закладена знизу автомобіля. Тип вибухівки встановлюється.