Дружина політв'язня Коломійця передала його прохання про термінову меддопомогу

Засуджений у РФ громадянин України Андрій Коломієць звернувся до адміністрації краснодарської колонії з проханням про медичну допомогу.

Про це повідомила його дружина Галина Коломієць на своїй сторінці у Facebook.

"Прошу вас провести мені обстеження, оскільки у мене дуже часто і сильно стала боліти голова, це супроводжується нудотою, мушками в очах, розмитістю, болем у полтилиці, пульсацією у скронях (ніби вибухає голова). Плями по тілу, що виникои при арешті, раніше було мало, а тепер по всьому тілу і свербить, іноді виділяється сукровиця. Прошу встановити діагноз і зробити призначення", - процитувала вона чоловікове звернення.

Водночас у коментарі проекту "Крим.Реалії" Галина Коломієць додала, що помітила погіршення стану здоров’я чоловіка ще під час побачення у жовтні минулого року.

Як відомо, у червні 2016 року російський суд в анексованому Криму засудив українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Українця затримали на території Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання Коломійця привезли до Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських "беркутівців".

Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає Андрія Коломійця політв’язнем та вимагає його негайного звільнення.