Порошенко і Мінгареллі запустили "таймер безвізу"

Фото, відео

На площі перед Адміністрацією Президента відбулася церемонія запуску символічного «таймера безвізу».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Нарешті це трапилось. І до цього дня ми йшли дуже довго, і чекали цього дня, але ми не сиділи склавши руки, а вся Україна і весь український народ наполегливо працювали, змінюючи країну. Ми наблизили цей день, коли вийшли на Майдан і здійснили Революцію гідності. Ми, українці, створивши за короткий термін українську армію, захистили свою свободу, свою землю, свою волю, демократію від російської агресії. Ми здійснили і імплементували план візової лібералізаціі", - сказав Порошенко. 

Президент відзначив, що “зараз ми запускаємо зворотній відлік щодо незворотніх змін”. 

“Це буде вже остаточне "прощавай" російській імперії. І ніколи Україна більше не повернеться в Радянський союз, тому що ми, горда і вільна демократична нація, повертаємося до родини європейських народів. І я пишаюся, що нам це вдалося", - наголосив Порошенко. 

"За 12 годин останній звук зворотнього відліку ознаменує виправдання наших надій. Він ознаменує символічне падіння паперової завіси, яка роками відділяла нас від Європи. І сьогодні о 12-й годині ночі, коли настане історична дата 11 червня, ця паперова завіса впаде", - сказав Порошенко. 

«Вірю - Україна буде в НАТО. Україна буде в Європейському Союзі. Ніхто, ніщо і ніколи нас не зупинить», - сказав Порошенко.

Президент нагадав слова колишнього німецького канцлера Віллі Бранта: «Віднині те, що є єдиним цілим, буде розвиватися як одне ціле». 

Церемонія запуску "таймера безвізу" відбулася на площі перед Адміністрацією Президента. У ній також взяв участь голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі.

Крім того, сьогодні о 20:30 Президент візьме участь в урочистому заході з нагоди запровадження безвізового режиму з ЄС, що проходитиме на Європейській площі столиці.

Також сьогодні у Києві на Європейській площі пройде концерт, присвячений старту безвізового режиму для України з країнами Європейського Союзу.

Перше фото: Vladimir Shtanko/AA