Суд заарештував подружжя, яке продало дочку. Застава — 128 тисяч з кожного

У Запоріжжі суд заарештував подружжя, яке затримали 16 травня співробітники правоохоронних органів за продаж за 7 тис. доларів США новонародженої дівчинки - своєї дочки.

Як повідомили Укрінформу у відділі комунікацій ГУ НП у Запорізькій області, відповідне рішення ухвалив сьогодні Вознесенівський районний суд міста Запоріжжя.

"Сьогодні, 18 травня, Вознесенівський районний суд міста Запоріжжя обрав відносно горе-батьків запобіжний захід у вигляді арешту на строк два місяці з можливістю виходу під заставу у розмірі 128 000 гривень за кожного", - повідомили в поліції.

У поліції також повідомили, що дитина, яку власні батьки намагалися використати для того, щоб заробити грошей, наразі знаходиться в медзакладі. Життю і здоров'ю дівчинки нічого не загрожує.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня співробітники ГУ Нацполіції у Запорізькій області спільно з прокуратурою регіону затримали подружжя з Києва під час продажу новонародженої дитини за 7 тис. доларів США. За попередніми даними, батьки дитини зробили свою новонароджену дівчинку об'єктом продажу, щоб заробити на будинок. При цьому, за даними правоохоронців, обидва живуть і працюють у Києві, соціально неблагополучними не вважаються. У сім'ї є дитина - 3-річний хлопчик.

Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками ч.3 ст.149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).