На Харківщині збиватимуть дрони, що літатимуть над військовими об'єктами

Командування Харківського гарнізону звертається до громадян із застереженням від провокаційних дій поруч з військовими частинами, адже військовослужбовці-охоронці мають право застосовувати зброю.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у Харківському гарнізоні.

"Прохання до громадян утриматись від спроб проникнення на території військових частин, що охороняються. Використання безпілотних літальних апаратів - різного виду дронів - над військовими частинами, базами, складами та арсеналами буде  вважатися порушенням, прирівняним до спроби проникнення на територію військового об’єкта. Тож будуть збиватися без попереджень над об’єктами або на підльоті до них", - зазначили в гарнізоні.

Особи, причетні до таких інцидентів, пояснили в гарнізоні, будуть затримані та притягнуті до відповідальності згідно з законодавством України.

"Звертаємось до усіх громадян, якщо ви помітили підозрілих поруч з військовими частинами, об’єктами чи місцями розташування військ, повідомляйте командування Харківського гарнізону, телефон чергового - (057) 704-96-13", - додали у гарнізоні.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 23 березня спалахнули склади артилерійських боєприпасів у Балаклії Харківської області й почалися вибухи. З теріторії радіусом у 10 км евакуйовували більше 30 тисяч людей. Пожежу ліквідували. Як головну версію подій розглядають диверсію, скоєну за допомогою дрону.